Bezpečnost informací je naše priorita – získali jsme certifikaci ISO 27001

Abychom našim klientům dokázali, že náš systém managementu bezpečnosti informací bereme opravdu vážně, podnikli jsme řadu kroků k tomu, abychom získali certifikaci normy ISO 27001.

V FG Forrest chceme jít s dobou ve všech ohledech. Jedním z důležitých dílků této skládačky je zisk certifikace normy ISO/IEC 27001:2022, která představuje mezinárodní standard pro řízení bezpečnosti informací. Je to jasný signál všem našim obchodním partnerům, že náš systém managementu bezpečnosti informací vyhovuje nejpřísnějším měřítkům. 

Stručně o normě ISO 27001

Norma ISO 27001 je mezinárodní standard pro systémy řízení bezpečnosti informací (ISMS - Information Security Management System). Tento standard poskytuje rámec pro řízení rizik v oblasti informační bezpečnosti a zajištění ochrany citlivých informací, což zahrnuje nejen data v digitální podobě, ale i tištěné dokumenty a fyzickou bezpečnost.

Dalším důvodem pro zavedení postupů dle ISO 27001 je naše reakce na směrnici NIS2 (Network and Information System Directive 2), která stanovuje nová pravidla pro kybernetickou bezpečnost uvnitř organizací v EU. Tato směrnice má za cíl zvýšit digitální provozní odolnost a chránit kritickou infrastrukturu. V České republice bude implementace NIS2 zajištěna připravovanou novelou zákona o kybernetické bezpečnosti (ZoKB).

Přínosy normy ISO 27001 pro FG Forrest i naše klienty

Příprava i zisk samotné certifikace ISO 27001 nám pomohly v několika klíčových oblastech. Šlo na příklad o: 

  • Formalizaci a další vylepšení našich bezpečnostních postupů.
  • Zavedení nových procesů zaměřených na zvýšení ochrany produktů a služeb.
  • Možnost pokračovat ve vybraných projektech díky splnění legislativních požadavků.
  • Zvýšení důvěry stávajících zákazníků v náš přístup k řešení bezpečnosti.

Certifikát ISO 27001 je důkazem naší dlouhodobé snahy splňovat nejvyšší standardy managementu bezpečnosti informací. Díky tomu se na nás mohou spolehnout i ty největší společnosti jako Skupina ČEZ, pojišťovna Kooperativa nebo T-Mobile.

Certifikát ISO/IEC 27001:2022 si můžete prohlédnout zde.

Mohlo by vás zajímat

Z Internet Effectiveness Awards 2023 si odnášíme hned 7 ocenění!

Soutěž Internet Effectiveness Awards hodnotí efektivitu přihlášených digitálních řešení již od roku 2005. Účastníme se každý rok a z letošního úspěchu jsme pořádně nadšení!

Celý článek

Jak to u nás chodí aneb proč nám minulý rok přišlo 420 životopisů?

Oceňované projekty, firemní kultura i profesní růst – to jsou podle nás hlavní důvody, proč jsme v roce 2023 zaujali tolik uchazečů.

Celý článek

Přeskočit na hlavní nabídku