Představujeme: Nový blog pro Kooperativu od FG Forrest

Seznamte se s naším dalším projektem pro pojišťovnu Kooperativa. Tentokrát jde o blog „Bezpečnost má zelenou“.

Jedním z cílů pojišťovny Kooperativa je stát se garantem bezpečnosti a prevence. V naplnění této vize pomáhá i blog Bezpečnost má zelenou. Pilotní verze běžela od minulého léta, postupně jsme ladili detaily a letos spustili jeho finální podobu. Díky předchozím zkušenostem s blogy našich firemních zákazníků a proaktivitě Kooperativy se projekt podařilo nachystat přesně podle prvotní myšlenky klienta.

Specifický design pojistil přehlednost řešení

Design jsme řešili s ohledem na uživatele, který se přišel ponořit do praktického obsahu a je připraven strávit na webu minimálně několik minut v kuse. Abychom podpořili přehlednost a usnadnili návštěvníkům orientaci, jsou součástí nového blogu nejen texty, fotografie a videa, ale také infografiky a ručně kreslené vizuály skvěle připravené obsahovou a komunikační agenturou Boomerang. Grafiku jsme navíc doplnili sadou piktogramů a na míru navrženými ikonami.

Ani v delších článcích se tak lidé neunaví a udrží pozornost až do konce.

 

Obsah 100% zacílený na užitečnost pro čtenáře

Design nového blogu je důležitý, ale hlavní je kvalitní obsah a jeho struktura. Příspěvky jsou řazeny do tematických kategorií (Dovolená, Volný čas, Motorismus, Sport atp.) a každý čtenář tak může rychle najít přesně to, co ho zajímá.

Články jsou provázány odkazy, a to jak přímo v textu, tak i na jejich konci, kde se zobrazují tipy na další obsah ze stejné kategorie. Tím se zvyšuje užitečnost pro návštěvníky. Abychom zároveň podpořili prodej pojištění, odkazy na vhodných místech článků vedou na hlavní web www.koop.cz například na výpočet pojistného pro sportovní vybavení pod článkem s tímto tématem.

Součástí příspěvků jsou také oblíbené funkce jako předpokládaná délka čtení nebo možnost sdílení článku přes sociální média na pár kliknutí. K dispozici je i kalendář plánovaných akcí partnerů Kooperativy.


Na nový blog jsme také nasadili možnost odebírat newslettery. Po přihlášení k odběru tak lidé pravidelně najdou ve svých e-mailových schránkách nejen nové články, ale dozví se také o chystaných událostech Kooperativy.

Kvalitu, užitečnost a pravidelnost obsahu zaručuje spolupráce s řadou partnerů Kooperativy.

Správa z jediného místa a okamžité načítání

Stejně jako naše ostatní projekty pro Kooperativu, také nový blog běží na headless CMS platformě Edee.one. Administrátoři pojišťovny tak vše spravují z jedné platformy, na kterou jsou zvyklí. Díky funkci obsahových bloků je navíc vkládání příspěvků na blog, včetně veškerého multimediálního obsahu, mimořádně rychlé a jednoduché.

Průběžně aktualizovaná platforma Edee.one garantuje naprostou bezpečnost řešení a pravidelné zálohování. Framework NEXT.js zase zajišťuje okamžité načítání veškerého obsahu.

 

První čísla naplnila očekávání Kooperativy

Blog jsme spustili v červenci 2023 jako pilotní verzi a od roku 2024 běží ve vyladěném ostrém provozu, což nám již dalo prostor pro první vyhodnocení. Dosavadní čísla ukazují, že o blog je rozhodně zájem a jeho misi se daří naplňovat.

Od začátku tohoto roku projekt zaznamenal:

  •  65 921 návštěv
  •  75,45% míru zapojení (některé průzkumy ukazují, že se obvyklá míra zapojení pohybuje kolem 62 %)
  •  Průměrnou dobu trvání relace 2 minuty a 4 vteřiny

Pro zajímavost, nejčtenější byly tyto články:

Důležitým cílem nového blogu je představit pojišťovnu jako garanta bezpečnosti a prevence. Ukázat lidem s aktivním životním stylem, že je Kooperativa důvěryhodný partner, který jim pomáhá předcházet vzniku pojistné události, právě i skrze kvalitní obsah na blogu. První čísla ukazují, že se to daří a lidé mají o obsah skutečně zájem.

Děkujeme lidem z Kooperativy za příjemnou spolupráci a těšíme se na další společný projekt!


Hledáte i vy spolehlivé řešení pro váš online obsah? Dejte nám vědět, rádi pomůžeme.

Mohlo by vás zajímat

Náš B2C a B2B e-shop pro SENESI získal už pět významných ocenění

SENESI patří mezi naše dlouhodobé klienty, s nimiž průběžně rozvíjíme jejich online řešení. Těší nás, že to oceňují jak zákazníci, tak poroty prestižních soutěží.

Celý článek

Redesign webu pojišťovny Kooperativa (záznam přednášky z UX Day 2023)

Podívejte se na záznam přednášky o rozsáhlém redesignu, který jsme realizovali pro pojišťovnu Kooperativa. Těšte se na čísla, data i různé zajímavosti!

Celý článek

Přeskočit na hlavní nabídku