Jak to u nás chodí aneb proč nám minulý rok přišlo 420 životopisů?

Oceňované projekty, firemní kultura i profesní růst – to jsou podle nás hlavní důvody, proč jsme v roce 2023 zaujali tolik uchazečů.

„Lidi nejsou!“ čteme léta v článcích, vídáme v reportážích a slýcháme v podcastech. V době psaní článku je v Česku 3,6% nezaměstnanost, což jej řadí na třetí nejlepší místo v Evropské unii. Pro kontext v USA je nezaměstnanost 4%. 

Je to výborná zpráva pro jednotlivce, ale méně dobrá pro firmy, které se dlouhodobě potýkají
s nedostatkem pracovníků. Navíc si dovolíme říct, že nezaměstnanost je u IT specialistů ještě mnohem níže než celorepublikových 3,6 %, která zahrnují všechny profese.

My jsme webová a e-commerce agentura. Nejčastěji hledáme kolegy na pozice projektových manažerů, webových vývojářů nebo Java developerů. Jak se nám tedy podařilo v roce 2023 zaujmout hned 420 uchazečů?

Autentické kariérní stránky – abyste nás lépe poznali

Před pár lety jsme kompletně přepracovali kariérní stránky. Dnes obsahují vše, co považujeme za důležité komunikovat budoucím kolegům. Dozví se, že naše firemní kultura stojí na profesionalitě a ochotě si pomáhat. Na schopnosti si pořádně vyhrnout rukávy, postavit se výzvámnajít řešení. Zároveň u nás panuje přátelská atmosféra, rádi vtipkujeme a bereme věci s nadhledem. A také předáváme znalosti dál spousta z nás tu vyrostla z juniorů ve velmi zkušené vývojáře, projekťáky nebo manažery.

Naše firemní motto - Running to victory

Díky kariérním stránkám poznáte členy naší Forrestí party a najdete tam i brožuru Průvodce Forrestím světem. Po jejím přečtení o nás budete vědět úplně vše. :-)

Považujeme za důležité, aby nás uchazeči mohli co nejvíc poznat takto předem. Rychle zjistí, jestli si budeme sedět a zda pro ně má smysl životopis poslat.

Na tým si nehrajeme. My tým zkrátka jsme

Spousta Forrestů je ve firmě přes 10, 15 nebo i 20 let. Na tahle čísla jsme celkem pyšní, protože to v IT sektoru není úplně běžné.

Nejsme obrovská firma, kde by se někdo mohl „zašít“ a dělat minimum. Naopak, každý z Forrestů je hrdý na svou práci a chce sebe, tým a celou firmu posouvat dopředu. Nejsme solitéři a vždycky myslíme na celek. Když někdo z týmu potřebuje, vyrazíme na pomoc. Už ani nespočítáme, kolik překážek jsme společně překonali díky tomu, že nám na sobě lidsky i profesně záleží a pomohli jsme si. 

Sounáležitost cítíme napříč všemi týmy a je to jeden z důvodů, proč je u nás naprostá většina Forrestů tak dlouho. Za nás je to důležitý signál pro budoucí kolegy počítáme s vámi dlouhodobě.

Pracujeme na zajímavých řešení pro prestižní klienty

Za více než 26 let existence naší agentury jsme dokázali mnoha prestižním společnostem a institucím, že dobře víme, co děláme, a neúnavně se chceme zlepšovat. Dnes díky tomu dodáváme weby, e-shopy nebo intranety klientům, jako jsou:

  • Skupina ČEZ
  • Vienna Insurance Group
  • Sklárna Moser
  • Rodinný pivovar Bernard
  • Kancelář prezidenta republiky
  • a desítky dalších

Naši agenturu i projekty zmiňují média například CzechCrunch napsal o unikátním konfigurátoru pro Moser a Česká televize nás zařadila do reportáže o zaměstnaneckých benefitech (od 36. vteřiny), kde je vidět naše online řešení pro Up Česká republika.

Získali jsme přes 80 oborových ocenění, včetně Autora roku dvakrát po sobě

Od roku 2006 získaly naše projekty přes 80 ocenění z prestižních soutěží. Například:

  • WebTop100 největší soutěž digitálních projektů v Česku a na Slovensku. Právě
    z WebTop100 jsme si odnesli nejvyšší ocenění pro nejlepší agenturu v roce 2022
    i 2023.
  • Internet Effectiveness Awards nejvýznamnější česká soutěž efektivity digitálních projektů.
  • Zlatý středník největší komunikační soutěž v Česku.
  • Fénix Content Marketing to nejlepší, co se za uplynulý rok stalo v českém obsahovém marketingu.
  • Zlatý erb soutěž o nejlepší webové portály měst a obcí.

Momentka z přebírání ocenění na soutěži Internet Effectiveness Awards 2023

Samozřejmě by to nebylo možné bez nasazení a zájmu každého Forresta. Pracovat na oceňovaných projektech je z našeho pohledu určitě zajímavé pro naše budoucí kolegy. 

Společné akce a kvalitní benefity

Na povinné teambuildingy si u nás nehrajeme, ale vždy se snažíme, aby akce byly zajímavé pro všechny. Jednou za čas tak společně vyrazíme na výšlap, cyklovýlet nebo jen tak posedět. Vše je dobrovolné, zkrátka kdo jak chce. 

Naposledy to byla třeba poklidná turistika v Jizerkách:

Nebo jsme společně vyrazili do Egypta:

Minulý rok jsme zdolali Krkonoše a rok předtím raftovali. Všechny akce máme hezky pohromadě v naší Galerii na webu

Všichni Forresti také mohou využívat řadu benefitů, například:

  • 5 týdnů dovolené
  • Flexibilní pracovní dobu
  • Možnost práce z kanceláří v Náchodě, Hradci Králové nebo Praze a obvykle 50% home-office
  • Kvalitní židle Herman Miller
  • Kurzy angličtiny
  • Nekonečno kvalitního kafe
  • Firemní notebooky, počítače i software
  • Účast na klientských akcích a odborných konferencích

Akce i benefity pravidelně komunikujeme na sociálních sítích a věříme, že i to výrazně přispělo k tak vysokému počtu CVček.

Zaujali jsme vás? Super, dejte nám vědět!

Je možné, že na kariérních stránkách zrovna nemáme vypsanou žádnou pozici. Nebo tam není taková, která by vás bavila. Nevadí! Pokud jste dočetli až sem a máte pocit, že si budeme rozumět, určitě nám svůj životopis pošlete. My se ozveme, jakmile vhodnou pozici otevřeme.

Šikovných kolegů není nikdy dost a klidně hned zítra nám může přistát od klienta projekt, se kterým budeme potřebovat dlouhodobě pomoct. Těšíme se na vaše CV!

Vaši Forresti

Mohlo by vás zajímat

Až 2× více životopisů díky kariérním stránkám pro T-Mobile CZ a Slovak Telekom

V roce 2022 jsme spustili nové kariérní stránky pro T-Mobile Czech Republic a Slovak Telekom. Výsledkem je významný nárůst odeslaných životopisů.

Celý článek

Představujeme: Nový blog pro Kooperativu od FG Forrest

Seznamte se s naším dalším projektem pro pojišťovnu Kooperativa. Tentokrát jde o blog „Bezpečnost má zelenou“.

Celý článek

Přeskočit na hlavní nabídku